R3 e cel mai nasol amfiteatru

Amfiteatrul R3 de la Chimie e nașpa. Ajungi acolo însetat și obosit, după ce urci trei etaje văicărindu-te ca un pensionar care a fumat în ultimii 50 de ani din viață. Dacă ai ceva noroc, prinzi la doi liftul care funcționează uneori și fără cartelă și poți să-ți mănânci felia de pizza cumpărată de lângă Librăria Eminescu, fără să ai nevoie să te odihnești în prealabil. Dacă nu, te consolezi cu gândul că oricum nu ai mai fost demult la sală.

Cum spuneam, amifiteatrul R3 de la Chimie e chiar urât. Pereții, cândva albi, sunt afumați de pe vremea când nu era interzis să te afișezi cu țigara în locuri publice acoperite (la Universitate nu se fuma, nu știți nimic de la mine) și băncile sunt pline de desene obscene și texte scrijelite cu pixul: „FJSC sucks”, „Andreea Esca”, „citat motivațional”. Microfonul nu a mers nici azi, și chiar dacă ar fi mers, cui naiba îi mai pasă să audă materia din anul I, spusă din nou și din nou în cuvinte diferite?

Oricum, R3 e cel mai nasol amfiteatru. Are bănci care se trântesc când te ridici brusc și câteva scaune care nici măcar nu au ce căuta acolo. Nu se potrivesc. Cândva, un coleg a făcut beatbox în amfiteatrul ăsta și în anul I obișnuiam să aplaudăm după fiecare curs. Ce o fi fost în capetele noastre pe atunci? Ce era de aplaudat? Ferestrele vechi, care nu stau bine închise iarna? Gențile îngrămădite claie peste grămadă în timpul examenelor? Ușa albă, cu afișe de la o fostă seară FJSC?

R3 e un amfiteatru nașpa, clar. Toți proștii și leneșii și arătările au trecut pe aici. Numai ochelariști fără chef de studiu. Doar niște…tineri, care merită microfoane în cap și să plece, că și așa au întârziat din nou și oricum s-au uitat pe tablete și telefoane și la ultimul curs. Suntem la Universitate. Aveți puțin respect. 

*Adio, R3, din partea promoției FJSC 2016! Nu o să ne lipsești decât peste câțiva ani, când ne vor căuta viitorii boboci să își facă și ei tema la TCI sau când o să vedem pe Facebook vreun eveniment cu Ștefănescu sau Moisescu, la care nu vom avea timp să mergem sau când vom vedea cum e să fii jurnalist pe bune. Până atunci, rămâi cel mai nasol amifiteatru! 

10724995_1538794709754576_297757323_n

 

3 thoughts on “R3 e cel mai nasol amfiteatru”
Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.