O viață întreagă de organizat

Orașul ăsta te forțează să îți cumperi agendă. Și înainte făceam liste, dar când viața ta gravitează între pregătirea pentru BAC, bătut mingea de baschet în curtea școlii și mers după pâine, n-ai cine știe ce activități de prioritizat.

Aici, în schimb, m-am trezit încă din prima săptămână că nu fac față de una singură tuturor locurilor în care vreau să fiu, tuturor oamenilor pe care vreau să îi întâlnesc, tuturor lucrurilor pe care vreau sau trebuie să le fac. Și de atunci scriu liste.

Listele, într-un fel, mi-au salvat viața. Iată unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-am învățat: că echilibrul se ascunde ascunde uneori în cele mai banale instrumente din lume: un pix și o agendă.

Așa că scriu liste.

  • Scriu liste ca să am ocazia să uit o parte din responsabilități și să mi le amintesc doar pe cele care contează la un moment dat.
  • Scriu liste pentru a urmări cum evoluează obiceiurile de care vreau să scap sau cele pe care le construiesc.
  • Scriu liste pentru a nu-mi irosi tot cu social media puținul timp pe care nu mi-l ocupă social media.
  • Scriu liste pentru a vedea mai clar lucruri complicate pe care nu știu să le văd astfel în afara agendei.
  • Scriu liste pentru a decodifica felul în care încearcă să mă păcălească propriile emoții, pentru a înțelege ce vor cu adevărat să îmi spună.

Apoi scriu din nou liste pentru a înțelege de ce am nevoie atât de mult de liste și de atât de multe liste. Am o viață întreagă de organizat.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.