Câteva festivaluri mai puțin cunoscute din București

Am întocmit o scurtă listă cu festivalurile mai puțin cunoscute din București (fie pentru că sunt la prima ediție, fie pentru că nu prea au fost promovate, fie pentru că toată lumea vrea să ajungă la evenimentele de amploare din această zonă). A se lua în calcul și Festivalul de Horror și Film Fantastic despre care am mai scris, pentru că-și merită din plin locul printre evenimentele următoare:

Festivalul Ambasadelor

Dacă n-aveți ce face în perioada 29 august-4 septembrie, poate vă interesează să mergeți la Festivalul Ambasadelor, eveniment ce ajunge la ediția a doua în acest an. Tema din 2016 este „Open Your Culture” și, dacă vă-ntrebați ce să căutați acolo, tot ce pot să vă spun este că sigur veți înțelege pe larg termeni ca „interculturalitate”, „diversitate” și  „globalizare”.

DokStation – festivalul filmelor documentare muzicale

Aflat la prima ediție, evenimentul va avea loc în luna septembrie a acestui an, perioada 23-25, și se adresează amatorilor de musical din cartierele bucureștene, dar și pasionaților de filme și muzică în general. Nu m-au fascinat filmele de acest gen niciodată, dar eu aș merge și acum la DokStation să mă uit la „Imagine Waking Up Tomorrow and All Music Has Disappeared” pentru că mi se pare foarte mișto ideea de a arăta într-un film cum arată o lume fără muzică.

Bucharest Craft Beer Festival

Mă îndepărtez puțin de evenimentele cu tentă serioasă pentru a vă spune și de Bucharest Craft Beer Festival, care se-ntâmplă tot în septembrie, și anume în perioada 2-4. Nu că berea nu ar fi un subiect serios, ferească Sfântul! Mai mult, am auzit că, dacă mergeți, o să fie altfel decât este la un festival de bere și mici, o sa fie altfel pentru ca berea craft este altfel. Și au și cidru. :)) Mna, vă las pe voi să comentați partea aceasta.

Bike Fest

După pauza de bere, se cuvine să fac puțină mișcare. Cu o bicicletă imaginară, că doar atât se poate până la Bike Fest, eveniment evident dedicat celor pasionați de pedalat și dornici să se adune pe 3 septembrie în Parcul Izvor. Cu tot cu bicicletă.

Bucharest Street Food Festival

Despre Street Food Festival (8-11 septembrie), pot comenta doar atât: a fost la Cluj, ajunge cât de curând și-n București. Până atunci:

 

One thought on “Câteva festivaluri mai puțin cunoscute din București”
Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.