Festivalul de Horror și Film Fantastic „Lună Plină” a ajuns a V-a ediție. Stai, ce?!

Avem așa ceva? Scuzați ignoranța, dar habar n-aveam că în România există un festival dedicat filmelor fantastice și horror. De când cu experimentul #LaFestival, însă, descopăr zi de zi lucruri noi și tot mai mișto legate de evenimentele de acest gen. Și, cum curiozitatea a omorât doar o mâță imaginară (probabil într-un film horror low buget), mi-am propus să-mi continui căutarea și să expun rezultatele pe acest preafrumos teren de joacă 2.0, numit biancaceica.ro.

„Lună Plină”, un festival horror într-un loc de…basm

Revenind la Festivalul „Lună Plină”, e bine de știut despre acesta că se întâmplă în pitorescul sat transilvănean Biertan, în perioada 25-28 august și că fanii genului sunt așteptați cu povești de groază, petreceri, ateliere fantastice, vânători de fantome, jocuri de tip „escape room” și bunătăți specifice zonei.

Apropo de zonă, mi se pare mie sau e destul de dificil să ți se facă teamă aici? :)) Cred că m-aș simți ca într-un basm cu Ilene Cosânzene, în ciuda filmelor horror de pe fundal. Ceea ce, evident, nu e rău deloc, dacă mă-ntrebați pe mine.

„Lună Plină”
bestofromania.eu

Filmele vor fi proiectate în Grădina Méliès, Cinema Vertigo și Sala Karloff, iar festivalul se va încheia cu musicalul „The Rocky Horror Picture Show”, care împlinește 41 de ani.

Unul dintre momentele speciale ale festivalului va fi vizionarea filmului „Genuine: A Tale of a Vampire” (1920), regizat de Robert Wiene, autorul unei capodopere a genului, „Cabinetul doctorului Caligari”. Și nu oricum, ci acompaniat de concertul celor de la Foley’Ala. Adică de ei:

Acestea fiind zise, dacă ajungeți cumva la Festivalul de Horror și Film Fantastic „Lună Plină”, găsiți aici detaliile despre filmele din program.

One thought on “Festivalul de Horror și Film Fantastic „Lună Plină” a ajuns a V-a ediție. Stai, ce?!”
Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.