Jurnal de stat acasă – Să ne revenim, să ne organizăm

2020, Anno Domini, își bate puțin joc de noi. Ne-a întâmpinat cu amenințări de-un nou conflict mondial, morți neașteptate, anotimpuri amestecate și, cea mai recentă lovitură, COVID-19.

Hahaha, cred că toți Dumnezeii planetei, dacă or exista, mănâncă acum popcorn și leșină de râs. Ia uitați-vă la ăștia, cum se zvârcolesc de frică, le-am dat cu pandemie, stai să-i vezi acum, pe unde or scoate cămașa aia spălată și prespălată.

Și-n timp ce la mansardă, ăștia se hlizesc de mama focului, noi alergăm după conserve, pastile și hârtie igienică – asemeni unor curci sub influența băuturilor alcoolice – și ne retragem repejor la adăpost, să nu ne contaminăm cumva, c-am dat de naiba.

Și-n contextul ăsta, dacă aveai impresia că era greu să te trezești zi de zi să mergi la un job cu program 9 – 6, stai să vezi cât de greu este să nu o mai faci.

Hehee, muuulte mituri se vehiculează despre munca de acasă, dar cel mai stupid e ăla cu eficiența. Cumva, pare logic să crezi că, dacă scazi timpul pe care-l petreci pe drum, pe ăla pe care-l petreci cu pregătirile și pauzele pe care ți le iei într-o zi obișnuită la birou, ai să ieși pe plus la capitolul ăsta.

Durerea e că, de fapt, cei mai mulți dintre noi, nu suntem obișnuiți să ne organizăm singuri, ne este mult mai comod să ne organizeze cineva, iar munca de birou ne scapă de acest mare spin din coaste. Sau, mă rog, ne scăpa. Acum suntem liberi pe plantație, cu o tonă de lucruri de făcut și cu pătuțul – în care lenevim de obicei ca niște regișori și reginuțe – fix lângă noi.

Jos de-acolo, puțină concentrare, vă rog eu!

Așaa. Ce să facem acum? Ce? Că situația nu-i tocmai roz, are chiar tente maro (dar noroc că avem hârtie igienică (wink)). Nu sunt vreo expertă, dar pe mine astăzi m-a ajutat destul de mult, că încă nu m-am obișnuit:

 1. Lista cu priorități, ore de lucru, pauze și recompense.
 2. Să mă focusez pe câte un task, pe rând. Încă perfecționez metoda asta.
 3. Să stau departe, departe, DEPARTE de treburile casnice.
 4. Să mă îmbrac în haine comode, care NU sunt pijamale.
 5. Cafeaua la ibric.
 6. Verificatul moderat al știrilor.
 7. Statul pe scaun, în fața unui birou.
 8. Să încep și să termin programul ca de obicei, să-mi iau pauză de masă la fel ca la birou.
 9. Pauza de mers după apă.

Sper să se termine cât mai curând acest show – pe alocuri sinistru -, dar până atunci, voi cum vă descurcați în perioada asta simpatică?

2 thoughts on “Jurnal de stat acasă – Să ne revenim, să ne organizăm”
 1. Dana - Răspunde

  Eu ti-am scris pe mail. Nu voi fi niciodata freelancer, digital nomad sau alte functii din astea cu “libertate” maxima. :)))

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.