Cum se colorează un desen făcut de altcineva – Scurtă poveste pentru adulți

Eram în fața unui desen, desen făcut de altcineva, desen foarte frumos și detaliat și m-am apucat de colorat…la un moment dat. Nu imediat pentru că mai întâi, să vă povestesc:

Am stat minute foarte lungi să mă gândesc ce culori să folosesc și dacă acele culori într-adevăr se potrivesc și dacă nu cumva culorile nu riscă să se certe între ele (mai intram și-n cine știe ce belele!) și dacă nu cumva ar trebui să folosesc acuarele sau creioane cerate sau – mai bine – pixuri colorate cu sclipici! Sau – de ce nu? – să fac o combinație interesantă folosindu-le pe toate.

În fine, după câteva luni de desene începute și neterminate, după multe dureri de cap și o tentativă de a mă înscrie la Arte (să aflu adevărul), am luat un creion colorat în mână și, cu mult curaj (că nu aveam nici măcar o radieră), am început să colorez în cea mai revoltătoare manieră! Am depășit liniile, am combinat greșit culorile, am făcut verzi florile, am colorat frunzele cu albastru – ce să mai, a fost dezastru! Apoi am colorat găinile din curte ca pe niște Pantere Roz, am rupt 5 vârfuri de creion și n-am reușit să le ascut la loc, m-a bătut gândul chiar să le arunc pe foc (dar stau la bloc și n-am sobă, iar în bucătărie hota s-a stricat, iar aragazul se întâmpla să fie proaspăt spălat).

Până la urmă nu le-am mai aruncat, am stat, m-am calmat și am început să mă întreb:

Și ce dacă depășești liniile atunci când colorezi? Nu are nicio vină mâna că a împins creionul cu atâta forță și nici culoarea că și-a dorit să iasă din zona de confort. Ție ți-ar plăcea să fii obligat să nu te miști, să nu ți se dea voie să riști? Nu mai bine, în loc să colorezi și să te stresezi, colorezi și te distrezi?

Și ce dacă ai colorat Soarele cu verde și gâștele cu violet și frunzele galben fosforescent și norii cu nuanțele cele mai trăznite? Și ce dacă bufnițele le-ai transformat în curcubeu? Pentru numele lui Dumnezeu, și ce dacă totul este încurcat? Până la urmă este doar o carte de colorat!

3 thoughts on “Cum se colorează un desen făcut de altcineva – Scurtă poveste pentru adulți”
Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.