Aruncaţi ceasurile la gunoi!

Tic-tac, tic-tac, tic-tac! Deschid ochii. Mă uit la ceas. E târziu. Mă ridic din pat agasat şi supărat de parcă toate dramele Planetei atârnă pe umerii mei. Merg la baie şi mă cert cu oglinda, ce nenorocită! Obişnuia să îmi arate alt chip, fără semne pe frunte. S-o fi stricat.

Tic-tac, tic-tac, tic-tac! Ceasul alb, atârnat aiurea în perete, îşi mişcă acele nemilos. Am întârziat! Mă îmbrac cu costumul meu gri, asortat cu o cravată gri la o cămaşă gri şi îmi încalţ pantofii gri, apoi îmi arunc paltonul gri pe umeri: „Doamne, o să mă-nec cu gri!”, urlu în gând. Totuşi, e târziu.

Fug spre maşină cu paşi uriaşi şi pentru o clipă simt în stomac ceva ciudat şi frumos. Cred că e viaţă. Să trăieşti! Ce nebunie dulce! Tic-tac, tic-tac, tic-tac! N-am timp! Mă aşez la volan şi conduc de parcă soarta Universului stă în mâinile mele, în mâinile mele obosite, în mâinile mele exasperate, în mâinile mele disperate.

Ajung la birou. De 30 de ani mă întreb ce caut eu aici, dar nu contează pentru că nu am timp, am întârziat aşa de tare că societatea va cădea în inerţie din cauza mea şi mă voi face vinovat de o catastrofă, şi nu, nu aş putea să îndur  asta! Tic-tac, tic-tac, tic-tac! „Xulescule, ai terminat proiectul?”, aud o voce piţigăiată urlând la câţiva centimetri de mine. Nu răspund.

Am o fetiţă de 20 de ani. Şi am întârziat s-o văd crescând din cauza acestui individ care zbiară la mine ca un nebun. Am întârziat să-i dăruiesc flori soţiei mele care m-a uitat într-o seară şi suferă şi acum de amnezie; Ah, cât de tare am întârziat s-o iubesc!

„Xulescule, te faci că n-auzi, ai?”, urlă în continuare omul gras din faţa mea. Mă uit la el cu dezgust, apoi îmi privesc ceasul: 5 minute. Atât am întârziat. Încep să râd ca un apucat, în timp ce el mă priveşte ca pe o creatură de pe altă planetă. Tiiiic-taaac! Îmi scot ceasul de la mână şi-l arunc pe geam. Colegii mă privesc şocaţi şi pentru o clipă magică, pentru o clipă extraordinară, nenorocitul de timp se opreşte: „DEMISIONEZ!”, ţip în liniştea deplină care s-a instalat în mulţimea adunată ca la circ în jurul meu. „NU E AȘA TÂRZIU!”

foto: megahdwall.com

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.