Recomand Hotelul Alpin din Poiana Brașov, un loc care cinstește statul degeaba. Și bine face :)

Deși atunci când merg la munte sunt adepta drumețiilor și obișnuiesc să stau destul de puțin la hotel, trebuie să mărturisesc că cele două zile pe care le-am petrecut cu cei de la Kooperativa 2.0 la Alpin Resort, au fost pentru mine terapia ideală, după mai bine de un an stresant din toate punctele de vedere.

Astfel, după aproape 48 de ore de piscină, SPA, saună, jocuri, meditat, mâncat și stat degeaba, mi-am dat și eu seama că – oricât ar părea de revoltător termenul – e bine să iei o pauză din când în când.

Ba mai mult, am descoperit că universul își vede liniștit de existență și fără termene-limită, alergat de nebună prin oraș, făcut proiecte, predat teme și mutat munții din loc.

 

Hotel Alpin, un univers paralel înconjurat de munți și brazi

Apropo de munți și lăsând gluma deoparte, vă recomand să mergeți oricând la Alpin Resort din Poiana Brașov. E un mic univers paralel înconjurat de verde și munți, de unde s-ar putea să nu mai vreți să plecați și care va face orașul aglomerat, poluat și gălăgios, să pară o glumă proastă prin comparație.

Ce puteți să faceți acolo? De toate. Au un centru unde puteți să vă detoxifiați organismul (se organizează tabere speciale pentru așa ceva), SPA, piscină semi-olimpică, 6 camere de escape, săli de conferințe, locuri de joacă pentru copii, o cameră unde se poate juca biliard, ping-pong, darts, foosball and Co., sală de fitness, personal glumeț și politicos, buton de panică la duș, restaurante tematice și un playlist chill la ieșirea din liftul de la etajul 9.

 

Cinstiți statul degeaba din când în când

Ce vă recomand să faceți acolo? Ce vreți voi, că v-am dat deja o listă (și o puteți consulta și aici dacă sunteți curioși), dar cel mai bine ar fi să nu faceți nimic. Și ca să nu pară strigătoare la cer imaginea aceasta a vegetatului (deși chiar nu e), când există atâtea chestii de bifat prin agende, mă îndur să vă spun că preocupările voastre pot fi: să vă uitați leneși la ceas ca să știți când urmează să mergeți la masă, să vă mențineți la suprafață când înotați în piscină, să mestecați încet creveții, să sorbiți alene din paharul cu vin, să ieșiți din cada de hidromasaj când vi se încrețesc degetele și la timp din saună ca să nu leșinați – ferească Ăl de Sus – pe acolo.

Aceasta pentru că la Hotel Alpin, statul degeaba e pus la loc de cinste. Așa cum ar trebui să îl punem cu toții – măcar din când în când – pentru că altfel, am vaga bănuială că traiul de zi cu zi s-ar putea să ne dea un șut grațios într-un spital de lunatici sau să ne propulseze la tribunal după ce am pocnit vreun străin pe stradă.

Acestea fiind zise, aruncați un ochi aici dacă aveți nelămuriri legate de Alpin și, dacă vă cazați acolo zilele acestea, încercați musai un choco souffle cu înghețată. E deeeelicios!

4 thoughts on “Recomand Hotelul Alpin din Poiana Brașov, un loc care cinstește statul degeaba. Și bine face :)”
Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.