5 lucruri despre studenţii de la FJSC

Pentru a mă integra şi eu în peisajul monoton cu articole facile şi deja plictisitoare, dar pe care, în mod paradoxal, le citeşte tot poporul, vă voi împărtăşi umilele mele păreri despre studenţii de la FJSC:

1. Suntem ironici.

Asta se observă imediat. Dacă nu mă crezi, intră pe un grup de discuţii şi pune o întrebare. Cel puţin o persoană o să te trateze de parcă te ştie de-o viaţă-ntreagă şi are impresia că meriţi să fii pus(ă) la colţ. Şi eu fac asta, toţi facem asta la un moment dat.

2. Ne place să ajutăm.

Când renunţăm la ironie sau când o diminuăm, ne place să ajutăm persoanele care au nelămuriri legate de facultatea noastră. Aţi ghicit, viitorii studenţi ai FJSC sunt „victimele” noastre preferate. Avem un grup unde corectăm texte şi oferim sfaturi despre examenul de admitere. E muncă pro bono şi, cine e suficient de curajos să înfrunte comentariile descurajatoare (la început), ale unor studenţi răutăcioşi (în aparenţă), de obicei intră (chiar la buget) la FJSC.

2. Suntem vorbăreţi şi lipsiţi de timiditate.

Că n-avem încotro. Cine e tăcut şi ţine capul în pământ, poate să-şi ia adio de la această facultate. Şi dacă se întâmplă să fii la liceu acum şi să te crezi foarte bun la comunicare, te sfătuiesc să mai citeşti câteva cărţi. Aici sunt cei mai buni dintre cei buni. Probabil tu eşti mediocru. Asta, dacă eşti unul dintre cazurile fericite. 😀

3. Suntem diferiţi.

Nu în felul acela descris de citatele-clişee de pe Facebook (la naiba, îmi plac citatele alea!). Nu. Suntem diferiţi că dansăm la deschiderea anului universitar, că în zilele noastre bune comentăm teme de actualitate şi ne batem în opinii şi ne aplaudăm, că mulţi dintre noi deja ne imaginăm că vom fi „schimbarea” de care are nevoie lumea. Sau măcar ţara. Sau oraşul. Oricum, o schimbare tot vom fi şi nu poţi să ne scoţi asta din minte.

4. Suntem descurcăreţi.

Şi nu mă refer doar la urcatul scărilor spre amfiteatrul R3 de la Universitate. Mă refer la liftul de la Leu, la lupta cu Secretariatul şi la simţurile de Sherlock Holmes pe care le dobândeşti încă din primele luni de studenţie. Asta pentru că informaţiile despre ce se întâmplă la facultate trebuie să le cauţi singur, să le anticipezi şi uneori să le smulgi cu cleştele de la cei în măsură să ţi le ofere. Important e să nu renunţi. Niciodată!

5. Suntem amuzanţi.

Dacă n-ai observat încă umorul presărat cu ironie (te-am avertizat că suntem ironici) din acest articol, trebuie să îţi spun că suntem tare comici. Pentru că ne lovim de multe situaţii neplăcute şi pentru că mediul în care urmează să profesăm seamănă cu o arena de animale sălbatice, facem deseori haz de necaz. Şi nu numai.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.